De vijf natuurgerichte principes

Energie

Energie is de basis van het leven. Alles bestaat uit energie; ons lichaam, elk systeem, elk orgaan, elke emotie, elke gedachte en elk gevoel heeft zijn eigen energie. Ook alles om ons heen, wat je ziet en wat je niet ziet heeft zijn eigen energie. Zolang de energie kan stromen ben je in balans, dit is bepalend voor een gezond lichaam en een gezonde geest. Raakt de energiestroom verstoord/geblokkeerd dan kan dat leiden tot allerlei klachten die zich kunnen uiten op lichamelijk, emotioneel, mentaal, sociaal of spiritueel niveau. Bij elke behandeling is het herstel van het energetische evenwicht de eerste stap.

Als de energie niet goed kan stromen heeft dat invloed op alle andere aspecten. Pas als de blokkades verdwijnen, als de energie weer in beweging komt, is er mogelijkheid tot herstel.

Prikkeloverdracht (communicatie)

Ons zenuwstelsel is een netwerk in ons lichaam dat zorgt voor de communicatie tussen hersenen en de rest van ons lichaam. Goede geleiding zorgt ervoor dat deze prikkels en informatie duidelijk hun weg kunnen vinden zodat alle cellen en organen goed kunnen functioneren. Is er geen goede geleiding dan stagneren functies en ontstaan klachten.
Communicatie gaat ook over het luisteren naar en begrijpen van je eigen signalen, een balans tussen lichaam en geest. Door invloeden van binnenuit of buitenaf kan het lichaam te maken krijgen met verstoorde communicatie.
Een goede prikkeloverdracht is van essentieel belang dus voor het optimaal functioneren van ons totale systeem (lichaam, energie, emoties, gevoelens, gedachten, spiritualiteit en voeding) en voor een goede gezondheid.

Drainage (reiniging)

We ontkomen er niet aan dat ons lichaam en geest worden belast met niet-natuurlijke stoffen. Dit is vaak meer dan we kunnen verdragen. Er is veel energie nodig om deze belasting in de hand te houden zodat ons communicatienetwerk zijn werk goed kan blijven doen, en ons lichaam goed kan blijven functioneren. Het is nodig om aandacht te hebben voor datgene wat ons lichaam belast en door middel van drainage, het reinigen en ontgiften, onszelf te ontdoen van lichamelijke, geestelijke en energetische afval- en gifstoffen.

Voeding

Het is belangrijk om onszelf te voeden met datgene wat nodig is om optimaal te kunnen functioneren. Dat is voor iedereen anders en dat geldt zowel voor fysieke voeding als voor geestelijke voeding. Beide vormen van voeding verdienen aandacht zowel ter preventie als ter genezing van klachten op lichamelijk en/of geestelijk gebied.
Door je ervan bewust te worden wat je lichamelijk en geestelijk voedt of juist belast kan je keuzes maken.

Psyche

Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden; ze werken samen. Als op het ene niveau iets gebeurd heeft dat effect op het andere. Je kan uit balans raken en het lichaam kan signalen afgeven in de vorm van een klacht of symptoom.
De diepe oorzaak van een klacht ligt vaak verborgen in onbewuste denk- en gedragspatronen. Door je bewust te worden van deze belemmerende patronen kan je inzichten krijgen. Dit kan verheldering geven waardoor je dichter bij de basis, de oorzaak van je klacht kan komen. Je kan dan andere keuzes maken wat je kan helpen om de balans in jezelf te herstellen.
Zodra je je van iets bewust wordt kun je spreken van het begin van een helingsproces.
Gezondheid kan je vinden in jezelf!

Home